Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ιωάννα Παπαδοπούλου: Θα απορροφήσουμε το ΦΠΑ όσο και αν ανέβει



-Πως έχουμε θωρακίσει την εταιρεία μας έναντι ΦΠΑ και βαριάς φορολογίας

-Το ελληνικό επιχειρείν έχει πλέον χαρτογραφηθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά χωρίς επενδύσεις η Ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ

- Γιατί η Ελλάδα δεν ασκεί έλξη για επενδύσεις;

-Δεν πρόκειται να φύγουμε από την Ελλάδα και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε

-Ποντάρουμε στην εξωστρέφεια και έχουμε βάλει στόχους βάσει του τζίρου μας


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού επιχειρείν αλλά και τις κινήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει προκειμένου να θωρακίσει την εταιρεία της ενόψει της αναμενόμενης αύξησης του ΦΠΑ, χωρίς την ίδια ώρα να επιβαρύνει το καλάθι της νοικοκυράς μίλησε στην dealnews.gr η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου.
«Αυτή την στιγμή το ΦΠΑ ανέρχεται στο 8% και σε περίπτωση αύξησης του (την οποία και αναμένουμε) θα φτάσει (υποθέτουμε) το 10%.  Παράλληλα ξέρουμε πως την τρέχουσα χρονική συγκυρία το καλάθι της νοικοκυράς ανέρχεται στα 20 ευρώ και εμείς από την πλευρά μας σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε.
Γι’ αυτό το λόγο στις συσκέψεις μας έχουμε εξετάσει τρόπους ώστε η αύξηση του ΦΠΑ να μην επιβαρύνει επιπλέον τους καταναλωτές μας. Ενδεικτικό της στάσης μας αυτής αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές μας 1 σεντ», είπε στην dealnews.gr η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου και απατώντας στο δεύτερο ερώτημα μας σχετικά με το μέλλον του ελληνικού επιχειρείν υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Το επιχειρείν στη χώρα μας έχει χαρτογραφηθεί. Υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες οραματιστές οι οποίοι έχουν μείνει εδώ αντέχοντας μπόρες δύσκολες. Ωστόσο πολύ φοβούμαι πως τα περιθώρια ανάπτυξης στο περιβάλλον το οποίο πορευόμαστε δεν είναι βατό για επενδύσεις. Και χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη» και στην συνέχεια επισήμανε «Θεωρώ πως δεν έχουν γίνει προσπάθειες από όλους τους μεγάλους παίχτες του επιχειρείν ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της κατάστασης που διανύουμε».


«Μένουμε Ελλάδα»
¨

Η κα. Παπαδοπούλου άνοιξε την αυλαία της συνέντευξης  Τύπου υπογραμμίζοντας «πως δύσκολο είναι στην εποχή μας να υπάρχουν επιχειρηματικά νέα. Το αντίξοο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη», ενώ στην συνέχεια έκανε λόγο για το αγκάθι του ΦΠΑ και τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι αποτελεί πόλο έλξης ούτε για ξένους αλλά ούτε για Έλληνες επενδυτές. Στην τόνισε πως η εταιρεία με όλους τους τρόπους επιμένει ελληνικά.

«Οι Έλληνες είναι αυτοί που κράτησαν την εταιρεία μας στην κορυφή, τρεις γενιές τώρα. Οι Έλληνες είναι αυτοί που εμπιστεύονται για περισσότερο από 90 χρόνια τα προϊόντα μας. Στην ελληνική Οικονομία επενδύουμε, την ελληνική επιχειρηματικότητα ενισχύουμε, με βάση την Ελλάδα θα αναπτυχθούμε περαιτέρω. Το μέλλον μας είναι εκεί που βρίσκονται οι ρίζες μας. Η «Αρχαία Σπορά» αποτελεί απτό παράδειγμα της φιλοσοφίας μας. Ένα ψωμί με Δίκοκκο Σιτάρι, ένα σπόρο με ρίζες στους Αρχαίους προγόνους μας, ένα διατροφικό θησαυρό.  Είναι ένα γευστικό προϊόν που θα κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στο μέλλον της ελληνικής αγοράς άρτου» δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου.
 

Υγιή τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας  Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. παρουσίασε παράλληλα τα Οικονομικά της Στοιχεία όπως αυτά καταγράφονται στον ισολογισμό του έτους 2014, αλλά και όπως αυτά εμφανίζονται τους πρώτους μήνες του 2015.

Το 2014 η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. πραγματοποίησε πωλήσεις 133,7 εκατ. ευρώ, έναντι 126,4 εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5,7%). Τα κέρδη της κατόπιν φόρων ανήλθαν σε 8,2  εκατ. ευρώ έναντι 7,8  εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5%). Κατά τη διάρκεια του 2014 η εταιρεία πέτυχε σημαντική μείωση του τραπεζικού της δανεισμού από 40 εκατ. ευρώ σε 25 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ενίσχυσε τη θέση της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Παραμένει αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα της μπισκοτοποιίας, με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς για το 2014 ανήλθε σε 64%, έναντι 62% το 2013.

Στον τομέα των αρτοσκευασμάτων η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση. Διατηρεί ωστόσο την ηγετική της θέση στην κατηγορία της Premium Φρυγανιάς. Το μερίδιό της στην αγορά φρυγανιάς ανήλθε το 2014 σε 27%, όσο και το 2013.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αύξησε τα μεγέθη της και στην αγορά δημητριακών, με τα Digestive Bars. Το σχετικό μερίδιό της ανήλθε το 2014 σε 15%, έναντι 14% το 2013.


Leader στην αγορά Άρτου
Στην αγορά άρτου, η εταιρεία συνέχισε να κατέχει ηγετικό ρόλο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων προϊόντων.
Το 2014, το μερίδιο της εταιρείας στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου αυξήθηκε κατά 4% ενώ στη «μικρή λιανική» αγορά αυξήθηκε κατά 7%.


Εξωστρέφεια
Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αναπτύσσεται δυναμικά και στις διεθνείς αγορές με κύριο στόχο την επώνυμη διείσδυση των προϊόντων στα τοπικά Οργανωμένα Δίκτυα Λιανικής, με έμφαση στις Ευρωπαϊκές Αγορές και τις Αγορές της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία αποσκοπεί στον τριπλασιασμό των εξαγωγών της την επόμενη διετία.  Η κα. Παπαδοπούλου πρόσθεσε πως στόχος της εταιρείας της αποτελεί το 18% του τζίρου να είναι προέρχεται από τις εξαγωγές. Μάλιστα αιχμή του δόρατος είναι τα ποουράκια Caprice τα οποία κερδίζουν περισσότερες θέσεις στα ράφια των σουπερ-μάρκετ εκτός Ελλάδας.  

Τρέχει με ώθηση
Τέλος, θετικός είναι και ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τρέχοντος έτους. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου