Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νικολέττα Καββαδία: «Δραπέτευσε» φυλακίζοντας στιγμές





«Ένα λεύκωμα  που θα ήταν γεμάτο πρόσωπα. Τα πρόσωπα της Κεφαλονιάς. Μεγάλοι, μικροί, μικρότεροι αλλά και ηλικιωμένοι. Αυτή είναι η Κεφαλονιά μας. Οι άνθρωποι της, το χαμόγελο τους, η ζεστή φιλοξενία τους, η τρέλα μας, το τραγούδι μας»




«Όλα αποτυπώνονται στον καθρέφτη της ψυχής μας»


Λένε πως η φωτογραφία είναι τέχνη… Εγώ πάλι θαρρώ πως πρέπει και το έχεις, καθώς από το χέρι μέχρι το «κλικ» μεσολαβούν δεκάδες συναισθήματα τα οποία αποτυπώνει στην συνέχεια ο φακός.
Μια τέτοια φωτογράφος είναι η Νικολέττα Καβαδία η οποία μένει στην πανέμορφη Κεφαλονιά.
Η ίδια εκμυστηρεύεται στο Πινάκιο πως οι φωτογραφίες είναι το φυλαχτό των στιγμών που χαράζουν την μνήμη αλλά και την καρδιά.  Μάλιστα αποκαλύπτει πως η φωτογραφία προκάλεσε την απόδραση της από δύσκολες προσωπικές της στιγμές.


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο Πινάκιο
Φωτογραφίες: Νικολέττα Καββαδία


Νικολέττα Καββαδία...ποια είσαι ; Συστήσου μας;
« Με λένε Νικολέττα Καββαδία και φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Κατάγομαι και διαμένω στην πανέμορφη Κεφαλονιά!».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την φωτογραφία;
«Αυτό που με ώθησε στη φωτογραφία ήταν ένας δύσκολος χωρισμός. Η φωτογραφία έγινε το μέσο διαφυγής μου από την καθημερινότητα».


Τι σ’ αρέσει να φωτογραφίζεις κυρίως;
«Ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι πολύ ενδιαφέροντα όντα. Γεμάτοι μυστικά, ανησυχίες, χαμόγελα, θλίψη. Όλα αποτυπώνονται στον καθρέφτη της ψυχής μας, τα μάτια».

Στις δουλειές σου είναι έντονο το στοιχείο του τόπου σου, της Κεφαλονιάς.  Θα μας πεις δυο λόγια γι’ αυτό;
«Η Κεφαλονιά είναι η ταυτότητα και το σημείο αναφοράς μου. Όπου και να κοιτάξω βλέπω πιθανές και μελλοντικές φωτογραφίσεις. Συνθέτω σκηνικά στο δευτερόλεπτο! Συνδυάζει την άγρια ομορφιά της φύσης, έχει μια βενετσιάνικη φινέτσα (ακόμα έντονη στην περιοχή του Φισκάρδου, έχει βράχια, λιβάδια, δάση. Πραγματικά μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και προτίμηση».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο να φωτογραφίζεις στην Κεφαλονιά;
« Στις παραλίες, τα μονοπάτια και τα λιβάδια της».

Αν έντυνες ένα λεύκωμα του νησιού σου με φωτογραφίες πως θα ήταν αυτό;
«Θα ήταν γεμάτο πρόσωπα. Τα πρόσωπα της Κεφαλονιάς. Μεγάλοι, μικροί, μικρότεροι αλλά και ηλικιωμένοι. Αυτή είναι η Κεφαλονιά μας. Οι άνθρωποι της, το χαμόγελο τους, η ζεστή φιλοξενία τους, η τρέλα μας, το τραγούδι μας».

Ποια είναι η φωτογράφιση που έχεις να θυμάσαι και γιατί;
«Η φωτογράφηση που έχω να θυμάμαι είναι η πρώτη μου editorial φωτογράφηση (φωτογράφηση μόδας) για την οποία με εμπιστεύτηκε το κατάστημα Anna Maria’s Fiscardo. Το σκηνικό έγινε σε ένα χωράφι γεμάτο με κίτρινα λουλούδια. Ήταν ένα πανέμορφο σκηνικό και τα μοντέλα μου ακόμα πιο όμορφα!».

Η φωτογραφία είναι αποτύπωση της στιγμής, έτσι είναι και η ζωή; Πρέπει να αποτυπώνουμε στιγμές;
«Εννοείται. Οι στιγμές περνούν και χάνονται. Με τη φωτογραφία τις διατηρείς. Τις κρατάς φυλαχτό. Θυμάσαι παρέες, φίλους, συγγενείς. Θυμάσαι καταστάσεις, εκδηλώσεις, γάμους, κηδείες. Θυμάσαι χαρά αλλά και λύπη, χαμόγελο μα και δάκρυ. Θυμάσαι ψυχές και ανθρώπους. Τους κρατάς κοντά σου και δεν ξεχνάς».

Τέλος, ποια είναι η ευχή σου στους αναγνώστες για το Καλοκαίρι;
«Χαμογελάτε πάντα! Όλα είναι πιο όμορφα όταν χαμογελάς. Και για το Θεό, φωτογράφισε αυτό το υπέροχο χαμόγελο σου»¨.









Δειτε το βιντεο απο τη φωτογραφηση της Anna Maria's Fiscardo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου