Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Βουτιές Ευεξίας

 


της Μαρίας Γκέκα
Η απεραντοσύνη της θάλασσας έκρυβε πάντοτε μυστικές θεραπευτικές δυνάμεις, καθώς το θαλασσινό νερό είναι απίστευτη δύναμη ζωής  − άλλωστε μέσα στη θάλασσα γεννήθηκε η ζωή!
Το νερό της θάλασσας περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας. Eιδικότερα:
-Μαγνήσιο: απαραίτητο για κάθε κύρια βιοχηµική διαδικασία του οργανισμού μας, όπως η πέψη, η σύνθεση των πρωτεϊνών, η παραγωγή κυτταρικής ενέργειας και ο µεταβολισµός της γλυκόζης. Αποτελεί ζωτικής σημασίας μέταλλο για την υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ μαζί με το ασβέστιο ρυθμίζουν τη δραστηριότητα των μυών.
-Ασβέστιο: απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.
-Νάτριο: βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων, αφού κατακρατά νερό στο εσωτερικό των ιστών.
-Ιώδιο: σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.

Ενέργεια από τη θάλασσα
Μια βουτιά στα δροσερά νερά της θάλασσας και αμέσως αισθανόμαστε την ανανεωτική της δύναμη. Μια δύναμη που προσδίδει ευεξία σε όλο τον οργανισμό. Αναζωογονεί και χαρίζει ενέργεια. Το κολύμπι εκτός του ότι θα βελτιώσει εξαιρετικά τη φυσική σας κατάσταση, θα ανεβάσει πολύ και την ψυχολογία σας.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως τα μπάνια στη θάλασσα μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα αϋπνίας, χρόνιας κόπωσης και έντονου στρες. Εκτός αυτού, αποδεικνύεται το καλύτερο φάρμακο για πολλά προβλήματα υγείας. Ας δούμε σε ποιες περιπτώσεις  κάνει καλό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου