Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Στήνουν την Ελλάδα στον τοίχο.... Πως είναι το κλίμα στο Eurogroup Σε μια αίθουσα στις Βρυξέλλες  αυτή την στιγμή περνά, σύμφωνα με τους αναλυτές,  η πιο σκληρή καμπή του ελληνικού ζητήματος με τους υπουργούς Οικονομικών τις ΕΕ να δείχνουν κατά την προσέλευση τους άγριες διαθέσεις κατά της ελληνικής ύπαρξης στην ζώνη του ευρώ.
Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη – βόμβα του Ρέντσι στο ιταλικό κοινοβούλιο πως πολλές είναι οι χώρες που θέλουν την Ελλάδα εκτός… Λίγο πριν είχαν σταλεί στο Μαξίμου οι αντιπροτάσεις των Θεσμών οι οποίες και προκάλεσαν την αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού και ο ίδιος είπε κατά λέξη συνεργάτες του :  «Ή δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα»
Λίγο μετά ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε μια εξαμερή μαραθώνια συνάντηση που δεν κατέληξε πουθενά.
Υπό το κλίμα αυτό διεξάγεται το Eurogroup.
Στο χώρο της συνεδρίασης του Eurogroup βρίσκονται ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Απαισιόδοξος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε , κατά την είσοδό του στο eurogroup, ενώνοντας την φωνή του με τους υπόλοιπους υπουργούς οικονομικών που δεν βλέπουν συμφωνία σήμερα το βράδυ (Αυστριακός, Φινλανδός κ.α.).
«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία σήμερα. Η δουλειά μόλις αρχίζει», ανέφερε ο Σόιμπλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου