Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Φαντάροι αφήνουν το χιτώνιο και γίνονται δάσκαλοι

Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη

Την πρόταση να αξιοποιούνται στα ακριτικά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών οι φαντάροι που υπηρετούν στην παραμεθόριο συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»,  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  υποδέχθηκε στο υπουργείο του τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Παρότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα της συνάντησης, πηγές ανέφερα ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ., μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

Η κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών με το λιγότερο δυνατό κόστος είναι ο λόγος. Και αυτό, διότι η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους διαθεσίμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν στο πόστο τους. Ετσι, απομένουν 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου