Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τσίπρας στα κόμματα: Απορρίπτετε ή δέχεστε αυτή τη συμφωνία



«Αν οι εταίροι μας δουλεύουν για να υποτάξουν και να θυμώσουν τον ελληνικό λαό, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα»


Ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των κομμάτων εξέφρασε την δυσαρέσκεια του από την πρόταση που του έθεσαν οι θεσμοί δια στόματος  Γιούνκερ. Στην συνέχεια ζήτησε από τα κόμματα να σταθούν δίπλα στην Κυβέρνηση ή να υιοθετήσουν την στάση των δανειστών.



«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής, που θα ψήφιζε κατάργηση του ΕΚΑΣ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή η πρόταση αποτέλεσε μια κακιά στιγμή για την Ευρώπη, ένα κακό διαπραγματευτικό τρικ.
«Θεωρώ καθήκον, προτού πάρω τις αποφάσεις μου, να ακούσω τη γνώμη των κομμάτων».
«Τώρα που μας είπαν τι προτείνουν με ακρίβεια, σας καλώ να μας πείτε αν απορρίπτετε ή αν δέχεστε αυτή τη συμφωνία», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι αν οι εταίροι μας δουλεύουν για να υποτάξουν και να θυμώσουν τον ελληνικό λαό, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
«Ο λαός μας ζητά να μην υποχωρήσουμε και να μην υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι παρά το μεγάλο πισωγύρισμα, είμαστε περισσότερο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία, διότι είναι σαφές στην Ευρώπη ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο.
«Παρά τις αντίθετες προβλέψεις και τις αντίξοες συνθήκες, αντέξαμε και επιμείναμε να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός.
«Πλέον μετά τη χθεσινή απόφαση για μεταφορά των πληρωμών του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, είναι πλέον σαφές σε όλους, ότι ο χρόνος δεν λιγοστεύει μόνο για μας. Λιγοστεύει για όλους. Η ρεαλιστική προσέγγιση της ελληνικής πλευράς, είναι η μόνη σοβαρή διαπραγματευτική γραμμή για να πάμε σε βιώσιμη λύση».
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία τις επόμενες μέρες, καθώς θα ακουστούν πολλά και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου